O nama

 
(Fussilet, 33)

A ko govori ljepše od onoga koji poziva Allahu, koji dobra djela čini i koji govori: - Ja sam, doista, musliman!“


 

Glas islama
Glasilo Islamske zajednice
List za vjeru, društvo i kulturu

O NAMA


Ovo jedino glasilo muslimana Sandžaka posebno je dobilo na značaju u vremenu totalne medijske hajke i blokade kada je slikom i riječju informisalo o intenzivnim napadima na Islamsku zajednicu. Zbog takve njegove uloge, urednici i novinari ovog lista su pod stalnim pritiskom od strane struktura koje napadaju Islamsku zajednicu.

Glas islama izlazi u kontinuitetu od 1997. godine.

Do početka 2008. izlazio je kao mjesečnik, a od tada izlazi dva puta u mjesecu, sve do oktobra 2011. godine kada je tempo izlaženja vraćen na mjesečno.

Kao mjesečni list bavimo se vjerskim, društvenim i kulturnim temama, te geopolitičkim i strategijskim istraživanjima. Pozivamo autore i istraživače, kao i prevodioce na suradnju; da objavljuju svoje autorske radove, kao i prijevode, u formi analitike, kolumne, reportaže, intervjua i dr. Čitaoce pozivamo da kandidiraju i podrže naše projekte, akcije i ideje.

Učenički list
"Gazi Isa-beg"
medrese

Podlist "Softa"


„Softa“ je list učenika Medrese, tromjesečnik koji uređuju polaznici ove škole već 10 godina. U toku prošle godine imao je 4 svoja izdanja sa odabranim najboljim radovima. Na čelu redakcije lista je glavni i odgovorni urednik Aida Rašljanin, učenica 4. razreda, a stručnu pomoć u radu pruža profesor bosanskog jezika u Medresi. Inače, ovo je jedini učenički list koji izlazi na prostoru Sandžaka.

Studentski list
Fakulteta za islamske studije

Podlist "Talib"